Veel gestelde vragen Klimbos Weert

Hoe gaat Klimbos Weert om met het coronavirus?

Bij Klimbos Weert volgen we natuurlijk de richtlijnen/adviezen van het RIVM en de andere overheidsinstanties. Zo hebben we al speciale eisen en verplichtingen voor onze deelnemers, die te lezen zijn in onze protocollen.

Maar als eerste geldt natuurlijk bij verkoudheidsklachten blijf thuis!

Wat is het postadres van Klimbos Weert?

Klimbos Weert heeft op haar locatie in het bos GEEN brievenbus en daarom moet alle post worden gestuurd naar ons postadres:

Klimbos Weert BV
Nunhemstraat 16
6004 JW Weert

Vanaf welke leeftijd kan je klimmen in Klimbos Weert?


Bij Klimbos Weert hanteren we geen leeftijdsgrens. Om te kunnen klimmen moet je een minimale lengte van 1.30 meter hebben. We controleren hierop bij binnenkomst. Ben je kleiner dan 1.30 meter dan is het niet mogelijk om te klimmen. Dit heeft te maken met het life-line systeem waarmee we werken. Ben je kleiner? Dan kom je gewoonweg niet goed aan de life-line. Dit is een veiligheidskwestie en daar doen wij geen concessies in!

Ik wil meedoen met een bootcamp les, moet ik een abonnement afsluiten?

De bootcamp les op zaterdagmorgen van 10:30 tot 11:30 uur is los te boeken via deze website!
Er is dus geen abonnement nodig.
Wil je wel vaker deze les volgen, dan kan je een 10 lessenkaart kopen en krijg je een korting op de losse les prijs!
kijk voor meer info op de pagina Bootcamp

Is het noodzakelijk om vooraf te reserveren?

Het aantal startplekken is per instructie gelimiteerd. Ook het aantal deelnemers aan de bootcamp is maar beperkt! Wil je niet voor een teleurstelling komen te staan. Reserveer dan tijdig online!

Ben ik verplicht om als begeleider mee te klimmen?

Nee. Als begeleider van een minderjarige ben je niet verplicht om mee te klimmen. Door ons life-line systeem kunnen kinderen van 1.30 meter of groter zelfstandig en veilig de routes afleggen. Soms kan het echter voor kinderen tussen 1.30 en 1.35 meter wel bijzonder prettig zijn als er een groter kind of volwassene achter hem of haar zit. Daar waar nodig kan men dan helpen. Stem dit vooraf even goed af.

Wat zijn de kledingvoorschriften?

Pas je kleding aan op de verwachte weersomstandigheden. Je mag een korte of lange broek aan hebben.
Dichte schoenen zijn verplicht! Slippers, sandalen of croqs zijn niet toegestaan!
Je mag geen sieraden dragen (ook geen bandjes).
Is het fris? Neem dan een extra trui of jas mee en handschoenen.
Gaat het regenen? Neem dan een regenjas mee en/of droge kleren.

Is er een kans dat mijn kinderen toch "los" zijn van de life-line?

Nee, die mogelijkheid is er niet! We maken gebruik van het nieuwste veiligheidssysteem. Hiermee kom je niet los van de life-line tot je weer met twee voeten op de grond staat.

Kan mijn zoon of dochter (18-) komen klimmen zonder mijn aanwezigheid?

Hij of zij mag zelfstandig klimmen. Er hoeft geen ouder/verzorger bij aanwezig te zijn/blijven. Als hij of zij maar een handtekening van een ouder/verzorger heeft op het Vrijwaring formulier. Dit formulier verzenden wij automatisch bij een online reservering. Reserveer dus even online voordat je komt klimmen!

Wanneer is het klimbos open?

We werken met vaste openingstijden van begin maart t/m half november.
Bekijk een compleet overzicht van de openingstijden.

Is het mogelijk om te klimmen buiten de reguliere openingstijden?

Dit is mogelijk voor groepen van 16 personen of meer. Neem even telefonisch contact met ons op!

Is het mogelijk om te klimmen in de winterperiode?

Ja, dat is mogelijk. Om open te kunnen gaan hebben wij wel minimaal 16 deelnemers nodig. Dat kan met één groep maar als je dat niet haalt (begrijpelijk) dan kan je wel online boeken. Wij doen vervolgens ons uiterste best om deze dag te promoten en zo dit minimale aantal te behalen. Je hoort dan uiterlijk 2 dagen voor aanvang of de activiteit door kan gaan.

Het regent. En nu?

Het is veilig om met regen te klimmen. Je bent constant gezekerd. Een regenjas meenemen is uiteraard handig maar…. je bent ook nog eens “onder de bomen”. Dus over het algemeen heb je niet zoveel last van regen als je aan het klimmen bent. Kortom, de activiteit gaat gewoon door.

Wanneer kan het klimmen niet doorgaan?

Het klimbos sluit (tijdelijk) bij windkracht 6 of hoger en bij onweer. In de praktijk kan het klimmen dus eigenlijk altijd doorgaan! Als wij verwachten dan het klimmen niet door kan gaan dan nemen wij tijdig contact met je op.

Ik kom als (niet klimmende) begeleider mee naar het klimbos. Moet ik dan ook betalen?

Nee, personen die niet deelnemen aan de veiligheidsinstructie en dus ook niet gaan klimmen zijn van harte welkom en betalen ook geen entree. Deze personen kunnen kijken, aanmoedigen, een kopje koffie drinken op ons terras of even een wandeling maken door het recreatiegebied.

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan gerust even contact met ons op via +31 (0)495-543854 of vul onderstaand contactformulier in.