Klimmen op 4 parcoursen

Klimbos Weert heeft 4 verschillende parcoursen. Deze staan garant voor veel klimplezier!  Na je instructie en het afleggen van het oefenparcours gaat je klimavontuur beginnen.
Begin met parcours 1 en handel volgens de veiligheidsinstructies die je hebt gekregen of die een instructeur je tijdens het klimmen nog geeft.

Als je met een groep komt klimmen dan is het verstandig om de “snelle klimmers” als eerste op het parcours te laten gaan.  Je kan elkaar namelijk niet inhalen. Als de snelste als eerste gaat dan kan iedereen op zijn of haar eigen tempo de hindernissen nemen.

Ben je klaar met een parcours? Dan kan je natuurlijk even uitrusten, naar het toilet gaan of wat drinken. Je mag ook meteen verder gaan met het volgende parcours. Na 2,5 uur vanaf start instructie moet je de klimgordel en helm weer inleveren in de blokhut.

Parcours 1: DiscoverWeert_Klimbos

Maar liefst 12 hindernissen in de moeilijkheidsgraad “groen”. Met een maximale hoogte van circa 5 meter is dit parcours voor iedereen geschikt. Een aantal hindernissen: Duckstep, Draaddanser en Zipline. Laat je vooral verrassen!

Parcours 2: Explore

Help elkaar op grote hoogte bij Klimbos WeertOok dit parcours heeft 12 hindernissen maar loopt op naar moeilijkheidsgraad “blauw” De hoogte loopt echter op tot circa 7,5 meter en er zijn 13 hindernissen om te overwinnen. Een aantal hindernissen in parcours 3: Boeien, Surprise brug en Papegaaien-balken.

Parcours 3: Adventure

Maar we gaan nog even door. In parcours 3 blijft de Help elkaar op grote hoogte bij Klimbos Weertmoeilijkheidsgraad “blauw”. Dit parcours heeft echter een twist, hij is namelijk op palen tussen de bomen. Je loopt een rondje op 3,5 meter en daarna een ronde op 7 meter. De uitdaging zit er al flink in!

Parcours 4: Adrenalineparcours in het klimbos

En de finale mag natuurlijk niet ontbreken. In parcours 4 gaat de moeilijkheidsgraad naar “rood”. De hoogte loopt op tot 9,5 meter en er zijn 12 hindernissen. Bijna bij het einde is er een zipline van ruim 40 meter! Maar voordat je daar bent zal je de nodige zweetdruppeltjes voelen. Dit parcours is namelijk niet voor watjes.

Ben je er klaar voor?

Nu online reserveren